Byagården

 

20_årsfest_5Tori on kylätoimikunnan talon, Byagårdenin pihapiirissä. Sen takia apua löytyy läheltä sille, joka esimerkiksi tarvitsee wifi-yhteyttä kannettavaan tietokoneeseensa tai fyysisen tietokoneen internetyhteyttä varten. Rakennus tarjoaa lisäksi kokous- tai juhlatiloja, suihkumahdollisuuden, pyykinpesukoneen tai muita apuvälineitä kohtuuhintaan. Voit vuokrata keittiön ja kokoustilat eri tarkoituksiin, kuten syntymäpäiväviettoon tai kaste- ja muistotilaisuuksia varten – hautausmaa ja kappeli kun on lähettyvillä.

ruokaByagården on saaren entinen koulu, joka lakkautettiin 1982. Käyttötarkoitus muuttui – viisi asuntoa on vuokrattuna ja rakennus toimii keskeisenä tapaamispaikkana kylän aktiviteeteille. Voit lukea enemmän Byagårdenin vaiheista Palvelulehden edellisestä numerosta, joita löytyy vielä Byagårdenin kansliasta.

Sarfsalö Byagård Ab, jonka omistavat Sarvisalon Kyläkunta ja saaren Hautausmaayhdistys, perustettiin v. 1992. Kiinteistö on Kyläkunnan toiminnan selkäranka ja mahdollistaa jatkuvan asuntojen vuokrauksen kyläläisille. Lisäksi Yhteislauluyhteiset tilat on vuokrattavissa juhliin, muistotilaisuuksiin ja pienempiin kokouksiin. Vuosien saatossa, jo koulurakennuksen aikana, on Byagården ollut kyläläisten ja nykyisin myös kesävieraiden käytettävissä erilaisiin tilaisuuksiin. Kun olet järjestämässä sukujuhlia, syntymäpäiviä tai lastenkutsuja, on Byagården oiva paikka keskellä kylää. Tiloihin mahtuu n. 100 henkilöä. Tilojen lisäksi vuokrataan myös erikseen astiastoja ja laseja. Kylälounaita järjestetään kyläläisille kuukausittain läpi vuoden kohtuuhintaan.

Lisäksi tilat tarjoavat wifi-yhteyden ja kopiointimahdollisuuden. Jo kymmeniä vuosia sitten kesätori ja myyntipaikat järjestää Byagården. Kesätoripaikka lauantaisin vain 5e/ kerta omalla pöydällä. Ota yhteyttä kiinteistöhoitajaan Eija Mikanderiin p. 044-527 4270.

Muusta toiminnasta vastaa Sarvisalon Kylätoimikunta.
Lisätietoja saat pj. Bo- Erik Mikander p. 040-525 7672 tai sihteeriltä Benita Suomi p. 040-900 7477. Jos haluat jäseneksi ilmoita s-postilla sarvisalo@gmail.com.

Talo