Kesätori

Kesätori  Byagårdenilla lauantaisin klo 10-12 

10.6.-19.8.2023

juhannustori pe 23.6.

torikuva5_suoristatorikuva

Kylätoimikunta ei vallitsevan pandemiatilanteen aikana järjestä yleisötilaisuuksia.

Tori pidetään kuitenkin auki lähinnä elintarvikkeiden myynnille. Torilla voi omalla vastuulla tehdä ostoksia ja/ tai noutaa etukäteen tilaamansa tuotteet huomioiden  turvaetäisyydet ja hygienia.

 

 

 

 

torikuva4
Sarvisalon kesätori ei ole ainoastaan Sarvisalon asukkaita varten vaan tänne tullaan kaukaa. Suomenruotsalainen radioääni sanoi viime vuonna radiossa, että ei voi ajatella kesää ilman käyntiä Sarvisalon kesätorilla.

Lähiruoka, päivän sana, Sarvsisalon torilla lähiruokaa on ollut tarjolla alusta alkaen. Täältä saat vaikka mitä, uudet perunat, kalaa, sen eri muodoissa, mansikoita, hunajaa, vihanneksia, leivonnaisia, käsitöitä, makeisia, paikalliset maisemakortit, kirppislöytöjä jne. Tai sitten toriasiakkaat voivat istahtaa kahville penkeille tai uuden sadekaton alle, jos sattuisi sade.

torikuva2Lapsille löytyy mehua. Hanurimusiikin soidessa voit hymyillen maistella vasta paistettuja räiskäleitä hillon ja kermavaahdon kera. Tai aasialaisittain muutama kevätkääryle kyytipojaksi, niin varmaan pärjäät illan saunamakkaraan asti. Tai sitten poikkeat Kyläkauppaan ostoksille kotimatkalla.

Kesätori järjestetään joka lauantai klo 10–12, ja joskus pidempäänkin. Toritoiminnan lisäksi on erilaisia teemoja kuten saaristopäivä, veteraanipäivä vanhoine autoineen, antiikin arviointi tai paikallinen kuoro Blokomblaanda laulamassa. Varsinaine vetonaula on juhannustori, poikkeuksellisesti perjantaina, jolloin monta sataa kävijää seuraa kun kukkakoristeista juhannussalkoa nostetaan klo 12.

torikuva3Tori on saaren ja lähiympäristön keskeinen tapaamispaikka, puolivälissä sillan ja eteläkärjen välillä ja lähellä Kyläkauppaa, mihin voi lyhyeksi ajaksi kiinnittää veneensä. Torimyynti hoidetaan ensisijaisesti paikallisvoimin ja myynnissä on pääasiallisesti lähituotteita. Tämä markkinapaikka ei ole tarkoitettu isojen kauppaketjujen tai suurtuottajien tavaroita varten. Myyjillä tulisi mieluiten olla jokin paikalliskytkentä, mutta Kylätoimikunta näkee päätavoitteekseen että myynnissä olevat tuotteet ovat asukkaiden haluamia ja hyödyllisiä järkevän kilpalun ylläpitämiseksi.

Myymisestä kiinnostunut voi ottaa yhteyttä ilmoitettuun yhteyshenkilöön tai hallituksen jäseniin. Kylätoimikunnan s-posti: sarvisalo@gmail.com