Byagården

20_årsfest_5Torget hålls på Byagårdens gårdsplan (Sarvsalövägen 1035, Härpe). Hjälpen är nära för den som t.ex behöver tillgång till mötes- eller festlokal,  tvättmaskin och andra faciliteter som finns till förfogande för en moderat slant. Köket och salarna uthyrs för olika ändamål, som födelsedagsfester, dop och minnesstunder – kapellet och gravgården ligger nära till. Hyra för utrymmen 100EUR.

Byagården är holmens tidigare skola som indrogs 1982 och ombildades till servicecentral med skärgårdskansli, mötesutrymmen och fem bostäder.ruoka

Sarfsalö Byagård Ab, grundades 1992 och ägs av Sarfsalö Byaråd. Den möjliggör en fortgående uthyrning av bostäderna i Byagården för öbornas behov samt utnyttjande av gemensamma utrymmen för fester, minnesstunder och mindre möten. Genom åren, redan från tiden som skola, har Byagårdens utrymmen stått till förfogande för byborna för arrangemang av olika tillställningar. Numera har också sommargästerna den möjligheten. När du vill ställa till en släktträff, fira jämna år eller bjuda på barnkalas, kolla upp vad som kunde ordnas på Byagården, mötesplatsen mitt i byn. Utrymmena fyller ca 100 platser. Förutom utrymmena, uthyrs även köksporslin och glas. Byaluncher anordnas nu och då.

Skärgårdskontoret har wifi och kopieringsmöjligheter. För behov på annan tid kontakta Bo-Erik Mikander 040-5257672 som även sköter uthyrning av Byagårdens utrymmen och inYhteislauluventarier. Båda salarna och köket 100EUR/dag.

Talo